Ikon

Gunnar Charles Bothner-By

ikkebøker, blogger og aviser

picture-15

Marks and Meaning av Dave Gray

Jeg skrev tidligere om Things our friends have written on the internett, en fanzine/prozine som har tatt ‘det beste av internett’ (bloggposter, tweets, artikler) og publisert det i avisformat. Etter det kom jeg og over Hacking the Earth en bok samlede essay av
Her kommer the unbook in i bildet. The unbook (jeg tror ikke ikkebok er en dekkende betegnelse) er en betegnelse funnet opp av Dave Gray og Jay Cross i 2008, og skal beskrive bøker som publiseres i påløpende versjoner. Boka lanseres som en nullversjon, og nettforum lar lesere og lærde ta del i diskusjoner rundt idéene presentert. Senere versjoner vil skrives om, og inneholde oppdateringer og endringer i diskusjonen, og slik vil den fortsette å utvikle seg. Eksempler på unbok er Dave Gray´s egne Marks and Meaning (som fortsatt er i version 0. ett år etter lansering) og Adam Greenfields forestående bok The City Is Here For You To Use (les innholdsfortegnelse/outline og kommenter).

Hvorfor blogger jeg dette? Referanse til eksisterende tjenester/produkter/artefakter til opgaven. Bruk av trykktjenester som blurb.com og lulu.com, gjør terskelen til selvpublisering av innhold lav. Dette kombinert med web 2.0 og open source tankesett gjør det mulig med nye eksperimenter innen tekstbasert media. Oså beskrevet som en overgang fra event(lanseringen av en bok) til prosess (diskusjoner og utvikling av innholdet til boka).

Reklamer

Filed under: referanser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: